FAQ


8a edició del Code Club @ Biblioteques

Octubre 2019 - Juny 2020

Aquest curs comencem amb la 8a edició. Biblioetques públiques repartides per tot el territori s'ofereixen a organitzar un trimestre de Code Club, per a què un grup de nens i nenes de 9 a 12 anys pugui gaudir gratuïtament dels tallers de programació amb Scratch.

Busquem biblioteques!

Les biblioteques públiques rebràn la convocatòria de participació durant els propers dies via un correu electrònic del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, i es poden inscriure amb aquest formulari online. Data limit d'inscripció és el 30/09/2019.

Busquem persones voluntàries i estudiants!

Si vols participar com a persona voluntària en aquest projecte, podrás fer la inscripció a partir del 1/10/2019 amb aquest formulari online.

Formació estudiants i persones voluntàries

Es imprescindible que participis en una formació inicial de Code Club abans de començar el teu club!
Publicarem aquí les dates de formació a principis d'octubre!

Biblioteques participants 8a edició

Estem treballant en preparar 8a llista de bibliteques participants, publicarem aquí la llista definitiva un cop tancada la inscrició d'estudiants.

Què és el Code Club a les biblioteques?Cartell Code Club a les biblioteques 2019-20

Code Club a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Code Club Catalunya i les universitats UOC, UPC-FIB, UDG, UPF, UB-Biblioteconomia, Elisava i la URV, que vol iniciar als nens i nenes de 9 a 12 anys a la programació d'ordinadors. Els tallers són gratuïts i gestionats per a persones voluntàries, que en aquest cas són estudiants de grau de les universitats. Pensem que és important que els voluntaris puguin dedicar temps a cada alumne, i per això el nombre màxim d'alumnes per biblioteca és de 12.

Durant el curs 2018-19 varem engegar la 7a edició del Code Club amb

  • 26 biblioteques,
  • estudiants de 6 universitats, i
  • en total 240 nens i nenes han pogut gaudir d'un trimestre de tallers lúdics de programació educativa de videojocs!


Quins són els nostres objectius?

Amb aquesta nova edició del Codeclub a les biblioteques, ens hem proposat una sèrie d'objectius a assolir:

  • Acostar els nens i nenes d'entre 9 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d'iniciar-se a la programació d'ordinadors en un dels clubs que hem posat en marxa a diferents biblioteques del territori català.
  • Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d'edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.
  • Fomentar l'equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
  • Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Fomentar la col.laboració de l'entorn universitari a les biblioteques públiques.
  • Avaluar els resultats d'aquest projecte pilot per tal d'extrendre'l a tota la xarxa de biblioteques a curt termini. Si és possible, s'investigaran els resultats obtinguts.