FAQ


5a edició del Codeclub a les biblioteques

Octubre'16 - Gener'17

Aquesta tardor comencem amb una nova edició. Un total de 22 biblioteques participants, repartides per tot el territori, faran que més de 200 nens puguin gaudir gratuïtament dels tallers de programació.

Què és el Codeclub a les biblioteques?Cartell dels Codeclubs a les biblioteques

Codeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC, UPC, UDG i UPF vol iniciar als nens i nenes a la programació d'ordinadors. Igual que la resta de Codeclubs, els tallers són també gratuïts i gestionats per voluntaris, que en aquest cas són estudiants de grau de les tres universitats. Pensem que és important que els voluntaris puguin dedicar temps a cada alumne, i per això el nombre màxim d'alumnes per biblioteca és de 12.

Durant el primer trimestre d'aquest any varem engegar la 4a edició del Codeclub a les biblioteques, incorporant noves biblioteques d'arreu de Catalunya respecte edicions anteriors. Davant l'èxit del projecte, en aquest tercer trimestre de l'any posem en marxa la 5a edició amb noves biblioteques. El mes de setembre us donarem nous detalls, amb la llista de biblioteques participants.


Quins són els nostres objectius?

Amb aquesta nova edició del Codeclub a les biblioteques, ens hem proposat una sèrie d'objectius a assolir:

  • Acostar els nens i nenes d'entre 10 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d'iniciar-se a la programació d'ordinadors en un dels 39 clubs que hem posat en marxa a diferents biblioteques del territori català.
  • Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d'edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.
  • Fomentar l'equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
  • Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Fomentar la col.laboració de l'entorn universitari a les biblioteques públiques.
  • Avaluar els resultats d'aquest projecte pilot per tal d'extrendre'l a tota la xarxa de biblioteques a curt termini. Si és possible, s'investigaran els resultats obtinguts.