FAQ


7a edició del Code Club @ Biblioteques

Octubre 2018 - Juny 2019

Aquest curs comencem amb la sèptima edició. 92 biblioetques repartides per tot el territori s'ofereixen a organitzar un trimestre de Code Club, per a què un grup de nens i nenes de 8 a 13 anys pugui gaudir gratuïtament dels tallers de programació amb Scratch.

Busquem estudiants!

Si vols participar com a persona voluntària en aquest projecte, pots fer la inscripció amb aquest formulari online.

Biblioteques participants 7a edició

Estem treballant en preparar la llista de bibliteques participants, publicarem aquí la llista definitiva un cop tancada la inscrició d'estudiants.

Què és el Code Club a les biblioteques?Cartell Code Club a les biblioteques

Code Club a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Code Club Catalunya i les universitats UOC, UPC-FIB, UDG, UPF, UB-Biblioteconomia i Elisava, que vol iniciar als nens i nenes de 9 a 12 anys a la programació d'ordinadors. Els tallers són gratuïts i gestionats per a persones voluntàries, que en aquest cas són estudiants de grau de les universitats. Pensem que és important que els voluntaris puguin dedicar temps a cada alumne, i per això el nombre màxim d'alumnes per biblioteca és de 12.

Durant el curs 2017-18 varem engegar la 6a edició del Code Club amb

  • 31 biblioteques,
  • estudiants de 5 universitats, i
  • en total 200 nens i nenes han pogut gaudir d'un trimestre de tallers lúdics de programació educativa de videojocs!


Quins són els nostres objectius?

Amb aquesta nova edició del Codeclub a les biblioteques, ens hem proposat una sèrie d'objectius a assolir:

  • Acostar els nens i nenes d'entre 9 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d'iniciar-se a la programació d'ordinadors en un dels clubs que hem posat en marxa a diferents biblioteques del territori català.
  • Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d'edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.
  • Fomentar l'equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
  • Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Fomentar la col.laboració de l'entorn universitari a les biblioteques públiques.
  • Avaluar els resultats d'aquest projecte pilot per tal d'extrendre'l a tota la xarxa de biblioteques a curt termini. Si és possible, s'investigaran els resultats obtinguts.