FAQ


6a edició del Code Club @ Biblioteques

Octubre 2017 - Maig 2018

Aquest curs comencem amb una nova edició. Més de 50 biblioteques repartides per tot el territori, faran que més de 500 nens i nenes puguin gaudir gratuïtament dels tallers de programació.

Busquem estudiants!

Si vols participar com a persona voluntària en aquest projecte, pots fer la inscripció amb aquest formulari online.

Biblioteques participants 6a edició

Estem treballant en preparar la llista de bibliteques participants, publicarem aquí la llista definitiva un cop tancada la inscrició d'estudiants.

Què és el Codeclub a les biblioteques?Cartell Code Club a les biblioteques

Codeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Code Club Catalunya i les universitats UOC, UPC, UDG i UPF vol iniciar als nens i nenes a la programació d'ordinadors. Igual que la resta de Code Clubs, els tallers són també gratuïts i gestionats per voluntaris, que en aquest cas són estudiants de grau de les quatre universitats. Pensem que és important que els voluntaris puguin dedicar temps a cada alumne, i per això el nombre màxim d'alumnes per biblioteca és de 12.

Durant el curs 2016-2017 any varem engegar la 5a edició del Code Club a les biblioteques, incorporant noves biblioteques d'arreu de Catalunya respecte edicions anteriors. Davant l'èxit del projecte, en aquest curs posem en marxa la 6a edició amb noves biblioteques. Aviat us donarem nous detalls, amb la llista de biblioteques participants.


Quins són els nostres objectius?

Amb aquesta nova edició del Codeclub a les biblioteques, ens hem proposat una sèrie d'objectius a assolir:

  • Acostar els nens i nenes d'entre 10 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d'iniciar-se a la programació d'ordinadors en un dels 39 clubs que hem posat en marxa a diferents biblioteques del territori català.
  • Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d'edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.
  • Fomentar l'equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
  • Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Fomentar la col.laboració de l'entorn universitari a les biblioteques públiques.
  • Avaluar els resultats d'aquest projecte pilot per tal d'extrendre'l a tota la xarxa de biblioteques a curt termini. Si és possible, s'investigaran els resultats obtinguts.