FAQ


Què és el Codeclub a les biblioteques?Cartell dels Codeclubs a les biblioteques

Codeclub a les biblioteques és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que juntament amb Codeclubcat i les universitats UOC, UPC i UDG vol iniciar als nens i nenes a la programació d'ordinadors. Igual que la resta de Codeclubs, els tallers són també gratuïts i gestionats per voluntaris, que en aquest cas són estudiants de grau de les tres universitats. Pensem que és important que els voluntaris puguin dedicar temps a cada alumne, i per això el nombre màxim d'alumnes per biblioteca és de 12.

Durant el primer semestre d'aquest any varem engegar la segona edició del Codeclub a les biblioteques, incorporant noves biblioteques d'arreu de Catalunya respecte la primera edició. En aquest segon semestre posem en marxa la tercera edició i estem molt feliços d'haver pogut ampliar encara més el nombre de biblioteques participants fins a un total de 39.
Biblioteques participants:

El llistat de biblioteques participants en la tercera edició del Codeclub a les biblioteques és el següent:Província de Barcelona:Província de Girona:Província de Tarragona:Província de Lleida:
Quins són els nostres objectius?

Amb aquesta nova edició del Codeclub a les biblioteques, ens hem proposat una sèrie d'objectius a assolir:

  • Acostar els nens i nenes d'entre 10 i 12 anys a les biblioteques públiques, oferint-los la possibilitat d'iniciar-se a la programació d'ordinadors en un dels 39 clubs que hem posat en marxa a diferents biblioteques del territori català.
  • Oferir des de les biblioteques una oferta formativa atractiva per una franja d'edat clau en la fidelització del ciutadà a la biblioteca. El projecte també permet la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge.
  • Fomentar l'equitat: la iniciativa és gratuïta i oberta a tots els nens i nenes amb la intenció que la participació sigui paritària al 50%.
  • Treballar la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs.
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants.
  • Fomentar la col.laboració de l'entorn universitari a les biblioteques públiques.
  • Avaluar els resultats d'aquest projecte pilot per tal d'extrendre'l a tota la xarxa de biblioteques a curt termini. Si és possible, s'investigaran els resultats obtinguts.