Vés al contingut

Preguntes freqüents

Text

Qualsevol associació, entitat social, biblioteca, ajuntament o centre educatiu pot impulsar un club. Només cal tenir disponibilitat en horari extraescolar (dilluns - divendres entre les 17 h i les 19:30 h, o dissabte al matí) amb una o dues sessions setmanals, un espai equipat amb ordinadors i un grup de nens i nenes entre 9 i 13 anys.

Com a entitat acollidora teniu la responsabilitat de buscar el grup de joves que realitzarà la formació i fer el seguiment de la seva assistència i gestió de les inscripcions i certificats de finalització. També haureu de rebre 1 o 2 persones voluntàries que implementen el taller i fer seguiment de la seva assistència. O podeu fer la formació de formadores (5 hores en línia) per impartir vosaltres mateixes el taller.

Les persones voluntàries han de tenir interès per acompanyar el procés de formació tecnològica dels i les joves, però no cal tenir formació prèvia en programació.

S’ha de tenir un compromís de 50 hores, repartides entre 3 i 5 mesos, amb una o dues tardes en setmana entre les 17 i les 19:30 hores, o dissabte al matí i fer la formació inicial per a voluntàries (5-6 hores en línia).

Com a qualsevol voluntariat, durant tot el període tindràs una assegurança que cobreix accidents i responsabilitat civil. A més des de Colectic et donarem la formació per aprendre sobre Scratch, el model Code Club i les activitats didàctiques que faran amb els i les infants durant el seu taller. També comptaràs amb acompanyament del nostre equip i obtindràs un certificat de voluntariat. 

A més, si ets estudiant de grau de les universitats col·laboradores, també podràs sol·licitar el reconeixement de crèdits optatius per la teva tasca de voluntariat. Si haguessis de fer desplaçaments, podem recompensar les despeses de quilometratge (previ entrega de full de quilometratge firmat i un cop finalitzada la tasca de voluntariat).

Sí. Encara que imparteixis la formació dintre del teu horari laboral, la relació que s’estableix amb el projecte Code Club és de voluntariat i, per tant, s’estableixen les mateixes obligacions, drets i avantatges que a qualsevol persona voluntària.

Qualsevol nen o nena d’entre 9 i 13 anys resident a Catalunya pot participar en un Code Club.

Es tracta d’una formació gratuïta per a les famílies, ja que el projecte compta amb finançament Next Generation del programa CODI del Ministerio de Juventud e Infancia fins al desembre de 2025.

Els clubs combinem activitats amb i sense pantalles per aprendre a programar i fomentar habilitats com a la resolució de problemes, el treball en equip i la creativitat mentre aprenen Scratch, Python o HTML/CSS, alhora que incidim en les principals competències del marc DigComp 2.2.

La formació de Code Club té una durada de 32 hores repartides en una o dues sessions setmanals o en format intensiu (juliol o Nadal) segons el centre on s’imparteixi.

Cada nen o nena només pot participar en una edició de l’itinerari de 32 h.